Verification: 59bccf5f22d6fa79 content="L9C2pvjdEFqSJglmJbCZGqCETV_7hro3Nj3udpftDF8" /> Your SEO optimized title page contents
  • Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/pages/Koruta%C5%9F-Orman-%C3%9Cr%C3%BCnleri/142266209225655?fref=ts

Anasayfa


     12 mm Çam kontrplak,çam kontra,çam kontraplak fiyatları,çam kontra fabrikası,çam kontra istanbul

   
Ürün Kodu : 12MM ÇAM KONTRPLAK
Üretici : Korutaş Orman Ürünleri
Ürün Özellikleri
-ÇAM KONTRPLAK EBATLARI:125X250CM -1. SINIF KONTRPLAKLAR. -TÜM ÜRÜNLERİN İSTENİLEN EBATLARDA KESİMİ YAPILABİLMEKTEDİR.
 Sipariş        Detaylar
 
 
Detaylar

ÇAM  KONTRAPLAK ÖZELLİKLERİ

Suya veya rutubete dayanıklı kontrplaklarda teknik yeterlilik önemlidir.Kullanılacağı yere göre Çam kontrplak yeterlidir.Çam kontrplak kaliteli bir üründür çam ağacının kalitesi tabakanın mukavebetini arttırmaktadır.Direk su görmeyen alanlarda çam kontrplak yeterlidir .Çam kontrplak kullanılacağı yere göre kalınlık seçilir.

Çam Kontrplak; ağaçların soyulmasıyla elde edilen papellerin lif yönleri çapraz yapıştırılarak yüksek sıcaklık ve basınç altında preslenmesi ile oluşan levhalara kontrplak denir.

Çam Kontrplağın çok alanda kullanılmasının nedeni kontrplak yüksek düzeyde sağlamlığı,  çam kontrplak tabakanın yüksek mekanik özellikleri ile çivi ve vida tutma yeteneği , çam kontrplak ın kolay işlenebilirliği ve dekoratif olmasıdır.

 

 

 Çam Kontrplak seçimi sırasında Kontrplak çeşitleri hakkında doğru fikir sahibi olabilmek İçin dikkat edilmesi gereken en önemli noktalar şu şekilde sıralanabilir:

1.       Çam kontrplağın iç dış katmanları düzgün olmalı ve bu kontrplak katmanlaı(papel) birbirine sağlam bir şekilde bağlanmış olmalıdır. Eğer bu işlem düzgün yapılmassa ürün çabuk deforme olur ve kontrplak kullanım ömrü kısalır. ÇAM KONTRPLAK TABAKASINIZ  kenarındaki boşluklardan içi hakkında tahmin yürütmek mümkündür.

 

2.       Çam kontrplağın(kontra) fiziksel yapısı kalitesine ve dayanıklılığına ilişkin önemli İpuçları taşır. Çam kontrplak açısında ve gönyesinde olmalı kontrplağın, kalınlıkları tutarlı kontrplak, katmanları düzgün,kontrplak  yüzeyi pürüzsüz olmalıdır. 

3.       Çam kontrplakta kullanılan ağacın nem miktarı ideal olarak %10 civarında olmalıdır. Kontrplak Nem miktarının fazla olması durumunda, kullanımda ve dış mekânlarda sorun çıkabilir.

4.       Çam kontrplak katmanlarını birleştiren ÖZEL tutkal malzemenin zor şartlardaki performansını belirleyen önemli bir unsurdur.Bu yapışlan kullanıldığı yere göre marin tutlal yada normal kontrplaklar için kullanılan tutkal olabilir Çıplak gözle bunu ayırmak çok zor olmakla beraber küçük bir parça kesilerek katmanlar arasını ayırmak suretiyle bakıldığında tutkal renginden tespit yapmak mümkündür.

5.       Çam kontrplakta kullanılan ağaçların terbiye ve izole edilmesiyle cinslerinin Önemi ikinci dereceye düşmüş gibi gözükse de özellikle elastiki ağaçlar kontrplakta iyi performansı göstermektedir Gevrek ağaçlardan yapılan kontrplaklar çabuk deforme olduğu görülmektedir.

 

6.       Kontrplaktaki ağacın cinsi(kayın kontrplak,kavak kontrplak,tetra kontrplak,ozigo kontrplak,huş kontrplak vs.) ve katmanların inceliği, kullanılacağı yere bağlı olmakla beraber kontrplakğın yüke dayanıklılığını belirler. İnce katmanla yapılan kontrplaklar daha çok yük taşırlar ve daha elastiklerdir.

 

ÇAM KONTRAPLAK KULLANIMINDA DİKKAT EDİLECEKLER

1.       Gözlemler göstermektedir ki,  uygulama sırasında  kullanım şartlarına özen gösterilmesi sonucunda kontrplaklarda verim % 150‘ye kadar artabilmekte, özellikle köşe   ve   kenar   profillerinin   kullanımı   zayiatı   en   aza   indirmektedir.

2.       Filmli kontrplaklar(plywood) kullanım öncesinde koruyucu yağ sürülmeli, kullanım sonrasında ise kontrplak yüzeyi deforme etmeyecek şekilde iyice temizlenmelidir. Kontrplak İstifleme sırasında aralarda taş veya artık malzeme kalmamış olmasına dikkat edilmelidir. 

3.       Kontrplak açık alanda veya maske takılarak yüksek devirli testere ile kesilmelidir.   -Kontrplakta Kesilen yerler koruyucu boya İle yalıtılmalıdır.   -plywood Koruyucusuz olarak direk güneş ışığı altında uzun süre bırakılmamalıdır.

 

  4.  Bir projede iyi bir  uygulama için kontrplak cinsi kullanılacağı işe ve kullanım adedine göre belirlenmeli, destek aralıkları eksiksiz hesaplanarak gerekli aparatlar kullanılmalıdır. 

5.       Kontrplak montaj esansında çiviler özenle çakılmalı ve sökülmeli, az sayıda çivi kullanılmalı ve bu çiviler kontrplağa gömülmemelidir. Filmli kontrplak(plywood) malzemede matkap kullanılması,plywood da çivi ve vida deliklerinin boya ile tecrit edilmesi, kontrplak(plywood) ek yerlerinde doğru aksesuarların ve özel köşe koruyucularının tercih edilmesi önemlidir.  

6.       Kontrplak açık alanda veya maske takılarak yüksek devirli testere ile kesilmelidir.   -Kontrplakta Kesilen yerler koruyucu boya İle yalıtılmalıdır.   -plywood Koruyucusuz olarak direk güneş ışığı altında uzun süre bırakılmamalıdır.

7.       Kontrplak özellikle dikine vaziyette düşürülmemeli, plywood  sert darbelere maruz bırakılmamalıdır.

8.       Profesyonel kullanımlarda ve uzun süreli kullanımlarda suya ve ısıya direk maruz kalacak yerlerde marin tutkallı kontrplaklar kullanılmalıdır.

İç-dış komple Çam’dan yapılmış kontrplaklar daha çok masa ve sehpa yapımında, dekoratif koltuk, bank yapımında kullanılır. Yüksek performans ve boyutsal dayanıklılık beklenen tüm uygulamalarda çam kontrplak tercih sebebidir.

Dış çam – İç farklı kontrplaklarda ise çam kullanılmasının sebebi hem dekoratif güzelliği korurken hem de kavak gibi ağaçların düşük ağırlıklarından yararlanmaktır.

Çam kontrplaklar tekne imalatında ve otomotiv sektöründe de çokça kullanım yeri bulmaktadır. Her iki yüzü de zımparalı olan çam kontrplak, güzel bir yüzey tekstürüne sahiptir. Çam kontrplak kalınlıkları 9mm kalınlıktan 50mm' ye kadar rahatlıkla temin edilebilmektedir. Yoğunluğu 680kg/m3 ile 720kg/m3 aradınsadır.

Çam kontrplaklarınızı piyasadaki en uygun fiyatlarla ve en kolay teslimat avantajıyla Korutaş Orman Ürünleri firmamızdan temin edebilirsiniz. Adet bazında, palet bazında veya tır bazında siparişleriniz için satış yetkililerimizle irtibata geçebilirsiniz.

Diğer kontrplak türleri, projenize uygun kombi kontrplak alternatifleri için Korutaş Orman Ürünleri firma yetkililerimizden fiyat almadan alım yapmayın.

Belirli özelliklerdeki tomrukların özel makinalar ile soyulmasıyla elde edilen ince soyma levhalarının (Plaka, Papel) lifleri birbirine dik gelecek şekilde en az üç tabaka yada daha çok tek sayıda üst üste konularak preste yapıştırılmasıyla oluşturulan büyük boyutlu levha şeklinde bir malzemedir.

 

 
Talep Formu
İsim
Sipariş Miktarı
E-Mail
Telefon
İl
Adres
Kargo Tercihi
Mesaj